понедельник, 1 августа 2011 г.

Rogalikud

Miks mul see mõte tuli neid teha - ei tea, isegi imelik, äkki oli selline mõte peas. Ise ma tainast teha ei viitsi ja ostsin valmis pärmi lehttaigna 0,5 kg
 2 tundi sulas pehmeks, siis keerasin lahti. Voldi kortsud jäid sisse ja veidi paks ka, nii et rullisin peenemaks ja siledamaks.

Jahu peene kihina tavaliselt pannekse sõelaga, mul teda pole ja ajasin pintsliga laiali. Siis planeerisin, kuidas paremini lõigata. Kui ise teha tainas, siis rullimisel lihtsam teha ümargune leht ja lõikamine käib pikki raadiust.

Selle ümarguse retseptid on SIIN keri allapoole. Mul tükk kandiline ja lõikasin teisiti.

Meil oli hulga värskelt tehtud mustasõstra moosi, selle võtsin täidiseks. Täidis võib olla ka midagi muud - kohupiim, kreem ja nii edasi. Ja siin on kohe näha viga: see on liiga palju täidist. Edasi proovisin panna järjest vähem ja veidi alla poole teelusika oli parem. Siis ei jookse otstest välja.
 Eksperimendi mõttes tegin neli rogalikut suitsetetatud sea põsega. Nagu pärast selgus - väga hea. Kui teil pole sellist müügil, siis sobivad peekoni viilud, kas või õhuke vorsti viil.

Rogalikud keeratakse rulli taigna tüki laiast otsast terava poole. Need, mis põsega, torkasin läbi hambaorgiga et lahti ei rulliks ahjus.
See küpsetuspaber kipub pannil kokku rullima nagu oli karbis. Selle vastu tuleb ääred ära voltida panni põhja mõõduks.
Viimane liigutus on need asjad kokku määrida klopitud munaga ja ahju 180-200 kraadi umbes 15 min. Pealt pruuniks minemine näitab, et hakkab valmima. Tulemus selline, moosi omad ilusamad peal muidugi ja need, kus liiga palju moosi on all. Valge peal on tuhksuhkur.








Комментариев нет:

Отправить комментарий