Panen sulle selle tegemise kirjelduse võõraste piltidega sest lähemal ajal pole plaanis sellist teha.
On vaja kitsast klaaspurki laia kõriga mis mahuks kana sisse tagumiku poolt. Purgi ülemine ots peab ulatuma 1/2-2/3 kana pikkust alt lugedes et üles jääks veel tühja kana. Purki valatakse umbes 1/2-2/3 kõrgust vett ja selle sisse.....igasuguseid asju :-) aga mitte kõik korraga, siin on mõned variandid
a) maitserohelist (till, petersell, seller....)
b) natuke tumedat õlut
c) natuke sidruni või apelsini mahla
d)....oma looming ja fantaasia :-)
Asja mõte on selles, et vesi purgist aurub ja viib kaasa neid lisatud asjade maitset. Ühtlasi see keev vesi teeb kana seest pehmeks ja kui valmis on, siis liha luudelt tuleb raputades lahti. Samas pealt küpseb pruuniks nagu ahjus ikka.
Kana tuleb enne soola, pipra, küüslauguga sisse määrida seest ja väljast. Väljast tähendab mitte naha peale, vaid naha alla. Naha võib pealt määrida võiga siis ei kõrbe nii hullusti. Netis kirjutavad, et kui kõrbeb, siis katta pealt fooliumiga. Kui mina tegin, siis probleemi polnud: pelt pruuniks ja seest küpseks läks ühel ajal. Pealegi nahka pole vaja süja sest palju paha holesterooli sees.
Edasi on nii, et se purk kanaga pannakse millegi sisse, näiteks küpsetusvorm nagu õunakoogi jutus, sinna natuke vett sisse et kanast tilkuv rasv ei kõrbeks vaid kukuks vette. Kui tahad, võid sinna panna kartulit mitte suured tükid.
Kogu ehitis pannakse külma ahju või mitte väga kuuma et purk lõhki ei läheks. See igaks juhuks, vähesed tänapäeva purgid lähvad lõhki.
Minu esimene kogemus oli, et ei teadnud: kana sees võib olla kotike maitseainetega ja / või süda, maks ja muu selline. Avastasin söömise käigus.
See on nüüd üks pilt netist, umbes nii see välja näeb. Seal pannis võivad olla kartulid.
Et siis selle retsepti tähtis osa on see, mis sa purgi sisse paned maitsestamiseks. Hapu mahl teeb ka pehmemaks ja võib koos maitserohelisega panna. Aga kõiki asju väikses koguses muidu tapab kanamaitse.
On vaja kitsast klaaspurki laia kõriga mis mahuks kana sisse tagumiku poolt. Purgi ülemine ots peab ulatuma 1/2-2/3 kana pikkust alt lugedes et üles jääks veel tühja kana. Purki valatakse umbes 1/2-2/3 kõrgust vett ja selle sisse.....igasuguseid asju :-) aga mitte kõik korraga, siin on mõned variandid
a) maitserohelist (till, petersell, seller....)
b) natuke tumedat õlut
c) natuke sidruni või apelsini mahla
d)....oma looming ja fantaasia :-)
Asja mõte on selles, et vesi purgist aurub ja viib kaasa neid lisatud asjade maitset. Ühtlasi see keev vesi teeb kana seest pehmeks ja kui valmis on, siis liha luudelt tuleb raputades lahti. Samas pealt küpseb pruuniks nagu ahjus ikka.
Kana tuleb enne soola, pipra, küüslauguga sisse määrida seest ja väljast. Väljast tähendab mitte naha peale, vaid naha alla. Naha võib pealt määrida võiga siis ei kõrbe nii hullusti. Netis kirjutavad, et kui kõrbeb, siis katta pealt fooliumiga. Kui mina tegin, siis probleemi polnud: pelt pruuniks ja seest küpseks läks ühel ajal. Pealegi nahka pole vaja süja sest palju paha holesterooli sees.
Edasi on nii, et se purk kanaga pannakse millegi sisse, näiteks küpsetusvorm nagu õunakoogi jutus, sinna natuke vett sisse et kanast tilkuv rasv ei kõrbeks vaid kukuks vette. Kui tahad, võid sinna panna kartulit mitte suured tükid.
Kogu ehitis pannakse külma ahju või mitte väga kuuma et purk lõhki ei läheks. See igaks juhuks, vähesed tänapäeva purgid lähvad lõhki.
Minu esimene kogemus oli, et ei teadnud: kana sees võib olla kotike maitseainetega ja / või süda, maks ja muu selline. Avastasin söömise käigus.
See on nüüd üks pilt netist, umbes nii see välja näeb. Seal pannis võivad olla kartulid.
Et siis selle retsepti tähtis osa on see, mis sa purgi sisse paned maitsestamiseks. Hapu mahl teeb ka pehmemaks ja võib koos maitserohelisega panna. Aga kõiki asju väikses koguses muidu tapab kanamaitse.
Комментариев нет:
Отправить комментарий