воскресенье, 7 августа 2011 г.

Hatchapuri

Грузия планирует получить международный патент на хачапури
viimane aeg teha ilma, et Grusia karistaks. :-)
Kunagi ma tegin päris õiget  хачапури õige taignaga mida tehakse hapupiima alusel. Seekord olen vana ja laisk ja kasutan valmis pärmilehttaigent 0,5kg pakk. Põhilene selles pirukas on juustu täidis ja see peab olema soolane juust nagu Suluguni või Brõnza. Kui sellist pole - siis sobib suvaline juust, maitse on muidugi hoopis teine. Juust tuleb riivida ja riivi ei leia kuskilt. Selgus, et Anne oli ära visanud kuna nüri ja roostes. Ma ronisin juba pükstesse et minna poodi ostma aga leidis kapist sellise komplekti, seal veel palju teisi nugasi ja tükke.

See siis Suluguni juust, mitte päris selline nagu ehtne grusinide oma. Oli vist ligi 200 gr tükk turult. Selle sisse segasin 1 muna ja 2 supilusikad kuhjaga hapukoort
 Supilusikas sees mõõduks et palju seda segu sai. Trehvas täpne kogus selle taigna kogusele, üle ei jäänud.
Taignale tuleb laduda nii, et tühi pool on veidi pikem et ulataks üle kuhja.
 See seapõsk ei käi asja juurde, minu looming, kuna jäi teda eelmisest tegemisest ja vaja ära kasutada. Aga maitsele mõjus hästi. Tükke tuli juurde, nii et kogu juust oli kaetud. Edasi lihtne - katta teise poolega, ääred sõtkusin kahvliga, keerasin topelt ja veel kord kahvliga. Kahvli jätsin pildile mõõdupuuks.
 Ahjus 200 kraadi ja juba 12 minutit hiljem olid pruunid. Hoidsin veel et ääred ka veidi pruuniks läheks aga ülevalt ei kõrbeks. Kui ahjust väljas kohe määrisin kuuma peale võid, siis jäävad läikima.








Комментариев нет:

Отправить комментарий