четверг, 11 августа 2011 г.

Kala taignas

Ah et Erko tegi seda muna + jahu kirjutasid. Midagi on puudu ja panen sulle võõraid retsepte.

Kala taignas
Vaja läheb:
500g kala fileed
sidrunimahla
2 muna
1 1/2 dl piima
2 dl jahu
õli
Valmistamine:
Lõika kala suupärasteks tükkideks ja maitsesta sidrunimahla ja soolaga. Klopi munakollased lahti ning lisa juurde piim, jahu, sool. Sega korralikult, et tükke sisse ei jääks. Vahusta munavalged ja sega taigna hulka. Kuumuta potis õli. Võta kahvliga kala, kasta taignasse ja aseta potti õli sisse küpsema. Küpseta niikaua, kuni taigen on ilusasti pruunistunud mõlemalt poolelt.
 Tähtis on, et taigen oleks vedel, veidi paksem, kui hapukoor. Saab midagi sellist

Sama hästi võib teha poest ostetud lehttaignaga: kalafilee maitsestada soola ja pipraga, võib ülepritsida sidruni mahlaga. Edasi nagu piruka tegemina ikka - mässid kala taigna sisse, määrid klopitud munaga ja ahju 200 kraadi umbes 20-30 minutit. See on minu jutt aga järgmine on üks võõras retsept 
Asi ise selline
Kuna teil kalaturul müügil igasuguseid elukaid, siis Taignas praetud krevetid
 Siin on tegemist selle vedela taignaga ja õlis praadimisega. Kreveti saba koor on alles jäetud (ilu pärast?) aga temast on hea kinni hoida kui taigna sisse kastad. Sama täpselt käib ka vähi või lobsteri sõrgade ja muidu lihaga. Jänti veidi on, aga Kevinile ikka vaheldust söögis, asjad maitsvad ja kasulikud.





Комментариев нет:

Отправить комментарий