пятница, 16 сентября 2011 г.

Sealiha ahjus

Ma pole seda teguviisi kuskiltt leidnud, ise leiutasin. Liha erinevalt sinu omast ühes tükis aga see asja ei muuda nagu hiljem näed. Kaal oli 1,8kg, 6,3€, sinu tükk nagu pildist näha 0,9kg. Minu tükk oli kamaraga ja jätsin külge aga pärast ei söö, tegemist ei sega.
 Algus oli nii, et tükk lõikelauale kamar allapoole ja lõikasin sügavalt sisse  iga umbes 2sm tagant. All umbes 1 sm lahti lõikamata. Nagu näed, tulemus on sama, kui sa oma tükid lihtsal ritta laod.
Peale lahtilõikamist panin peale ja vahele soola ja pipart, pruun puru peal on pipar. Siis topisin vahele tomati ja sibula viilud. Need annavad muidugi maitset aga tomat teeb ka liha pehmemaks. Paremal pool ei ole, sest see on Anne tükk, tema ei taha minu vigureid. Siis see värk küpsetus kotti, ons kinni ja ära unusta üleval kotile auk torgata et aur välj saaks
 Kuna enne ma seda liha pesin, siis oli ahjus kotti põhja ulga vett tekind ja see on hea, sest liha küpseb auru sees. Sina võid ka neid kraani alt läbi lasta. See valge kotis on keev vesi, tegelikult puljong mida saab kastena kasutada.
Mull oli 180 kraadi ja 1t45min ahjus, siis lõikasin pealt lahti ja veel 10 min - teeb pruunimaks. Ja on asi valmis
Liha sai nii pehme, et mina oma kolme hambaga sain raskusteta jagu.





Комментариев нет:

Отправить комментарий